fbpx

U čemu je svrha istine ako u nju niko ne veruje

„Jer mašta je sve. Stvarnost, ako je uopšte ima, ništa. U najboljem slučaju, proizvod uspelog maštanja.“ – B. Pekić

Autor ove veb-stranice je Ivan Jevđović. Radi kao digitalni marketar, front-end developer, pisac i profesor. Decenijsko iskustvo u ovim poslovima autora su doveli do istine da je za uspeh potrebna dobra priča. Tako je postao lovac na priče.

Jedna jevrejska priča kaže:

Gola i smrznuta, Istina je lutala jednim selom. Išla je od vrata do vrata i kucala moleći za hranu i prenoćište. Međutim, njena golotinja je plašila seljane i oni nisu hteli da joj daju hranu i odeću, a kamoli puste u svoj topli dom.

Jednom prilikom, selom je prolazila Priča, pogurena udovica koju su svi poštovali zbog njene mudrosti i bogatstva. Ugledala je Istinu sklupčanu kraj nečijeg stepeništa. Istina je umirala od gladi i groznice koja ju je tresla kao jasiku. Priča se sažali na nju, odvede je kući i dade joj čudotvorno odelo. To odelo je bilo satkano od priče.

Obučena u priču, Istina ponovo zakuca na vrata seljana, ali ovaj put oni su je s dobrodošlicom primali u svoje domove. Davali su joj da jede za njihovim stolom i greje se kraj njihove vatre.

Ne čekajte bolju priliku

Obucite svoje istine u priče. Tako će vrednosti koje posedujete i u koje verujete postati još vrednije, i za vas i za ljude s kojima želite te vrednosti da podelite.

Neke od takvih priča pročitaćete i na ovom sajtu. Možete mi pisati o tome šta želite da saznate, o čemu želite da čitate, a ja ću vam odgovoriti.

Pošaljite imejl